Nincs többé legjobb színész és színésznő egy amerikai díjátadón

THE LOST DAUGHTER: OLIVIA COLMAN as LEDA. CR: YANNIS DRAKOULIDIS/NETFLIX © 2021.
Vágólapra másolva!
Az Independent Spirit Awards független filmdíj szervezői megváltoztatták a színészi kategóriákat, és a díjra nevezhető produkciók költségvetési határát is 30 millió dollárra (12,4 milliárd forintra) emelték.
Vágólapra másolva!

A bejelentés szerint a filmes és televíziós produkcióknál ezentúl közös kategóriában versengenek a díjakért a színésznők és a színészek. Josh Welsh, a díjátadó gálát szervező Film Independent elnöke elmondta: örömmel csatlakoznak azokhoz a fesztiválokhoz és díjátadókhoz, amelyek már szintén egy kategóriában ismerik el a színésznők és színészek teljesítményét.

Korábban a Gotham Awards, valamint az MTV Movie & TV Awards is a színészi kategóriák egyesítése mellett döntött.

Az 1984-ben alapított Independent Spirit Awards a kisebb költségvetésű független produkciókat díjazza az Oscar-gálát megelőző filmes díjszezonban. A független filmes gálán ezentúl a legjobb főszereplő és a legjobb mellékszereplő kategóriában adnak át színészi díjakat.

A független filmes és televíziós produkciók eddig 22,5 millió dolláros maximális költségvetéssel pályázhattak a díjra, ezt a felső határt emelték fel 30 millió dollárra a filmkészítés növekvő költségeire való tekintettel.

A díjakat 2023. március 4-én adják át, egy héttel a március 12-i Oscar-gála előtt. A Spirit Awards jelöléseit november 22-én hozzák nyilvánosságra.

Tavaly Maggie Gyllenhaal Az elveszett lány című drámája kapta a legjobb film díját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!