A nap képei április 15-én

nk20150415gif
Vágólapra másolva!
Lázadoztak az irodisták és a bennszülöttek
Vágólapra másolva!




Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Tomari Munejuki

Repülőgéppel is lehet farolni: A dél-koreai Asiana Airlines Szöulból Hirosimába tartó repülőgépe, amely a leszállást követően letért a hirosimai repülőtér kifutójáról. A leszállás közben a gép farokrésze a leszállópályához csapódott, a balesetben a fedélzeten tartózkodó 81 emberből 20 könnyeben megsebesült.


Forrás: AFP/Stringer

Űzött vad. Három hónappal a sowetoi és Johannesburgi erőszakhullám után most a tengerparti Durban városában ütötte fel a fejét az idegengyűlölet táplálta feszültség. Bevándorlókat, boltjaikat és otthonaikat támadták meg az eddig 4 áldozatot követelő zavargásokban, a képen egy külföldi állampolgár késsel a kezében, egy fal fedezékéből kémleli az utcát.


Forrás: AFP/Daniel Roland

Egy eddig ismeretlen kilétű és motivációjú nő zavarta meg Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének sajtótájékoztatóját, miután a Kormányzó Tanáccsal tárgyalt Frankfurtban. A támadó „vessenek véget az EKB diktatúrájának” felkiáltással és egy zacskó konfettivel rohamozott, a pólóján „NO DICK-TATORSHIP” felirat szerepelt.


Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

Esőtánc. Őslakos indiánok a szakadó esőben a brazil kormány ellen tartott tüntetésükön Brazíliavárosba. Több mint ezer indián követelte a szövetségi bíróságtól az indiánok területeinek kijelölését.


Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Nemcsak Szíriában és Irakban pusztul az ókor kulturális öröksége. A Fayfa törzsből származó szaudi önkéntesek újra eredeti rendeltetésének megfelelően használják az ősrégi védelmi bástyát, amelyről a jemeni határszakasz felől érkező támadásokat figyelik Salman bin Abdulaziz király védelmére felesküdve.


Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Egy korhű légionárius jelmezben sétál egy férfi Rómában, háttérben a Colosseummal.


Forrás: AFP/Chaideer Mahyuddin

Az indonéz környezetvédelmi hatóság emberei foglalnak le egy különösen veszélyeztetett, illegálisan tartott törpe lajhármakit Banda Aceh-ben.


Forrás: AFP/Thomas Coex

Palesztinok állnak az egy éve lerombolt otthonuk romjai között a Gázai-övezetben, ami a tavalyi izraeli hadsereg és Hamasz között lezajlott 50 napos háborúban pusztult el.


Forrás: MTI/EPA/Narendra Shresztha

Helyiek nézik az újévet köszöntő Biszket Dzsatra fesztivál utcán vonuló résztvevőit Katmandu külvárosában.


Forrás: AFP/Bulent Kilic

Egy fiatal szíriai menekült koldul Isztambul utcáin. A közel-keleti konfliktusok nyomán 50%-al emelkedett a menekültek száma a fejlett államokban, akik végső célja legtöbbször Németország elérése.


Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

Fiatalok beszélgetnek Mr. Klevra olasz művész ’A sanghaji Szűz Mária’ című óriási falfestménye előtt Rómában.


Forrás: MTI/AP/Peter Dejong

Légi felvétel virágzó tulipánmezőkről a hollandiai Lisse mellett fekvő Keukenhof virágoskertben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!