A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A keddi kereskedés elején erősödött a forint a külföldi devizákkal szemben. Jelentősebb elmozdulásra az IMF-tárgyalásokról szóló nyilatkozatok megjelenése után van kilátás.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül2 bejegyzés
10:18
július 17, 2012
Vágólapra másolva!

Csak a dollár jegyzése változott reggelre

Az eurót kedden reggel hét óra után 287,97 forinton, hétfőn délután pedig 287,90 forinton jegyezték. A forint árfolyama az elmúlt hét eleje óta a 287-289 forintos eurójegyzési tartományban ingadozik.

A dollár jegyzése 234,22 forinton állt kedden reggel a hétfő délutáni 235,50 forint után. A svájci frank jegyzése 239,75 forint volt reggel a hétfő délutáni 239,80 forinttal szemben. Az eurót kedden reggel 1,2290 dolláron jegyzik a hétfő délutáni 1,2265 dollár után.

A nemzetközi devizapiacokon a főbb keresztárfolyamok stagnálnak, a befektetői figyelem az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, Ben Bernanke kedd délutáni kongresszusi beszámolójára irányul. A piacok gazdaságösztönző célú monetáris enyhítő lépésekre tett utalásokat várnak a beszédtől. Egyéb mozgató tényezők híján a főbb devizaárfolyamok csekély mértékű változására lehet számítani kedden.

A forint árfolyamát az euró/dollár jegyzés alakulása mellett kedden befolyásolhatják még az EU/IMF tárgyalóküldöttség és a magyar kormány között a készenléti hitelről megkezdődő egyeztetés hírei is.

12:31
július 17, 2012
Vágólapra másolva!

Erősebb lett a forint

Fél 11 után az euró 287,40 forintba került a devizapiacon, a frankért ekkor 239,30, a dollárért 233,70 forintot kellett adni. Ez azt jelenti, hogy reggel óta valamennyi fontos külföldi devizával szemben 50 fillérrel erősödött a forint.

A Commerzbank piaci kommentárjában kiemeli, a magyar kötvényhozamok jelentősen estek az utóbbi napokban, az után, hogy a jegybank monetáris tanácsának tagjai közölték, a kedden kezdődő IMF-tárgyalások önmagukban teret engednek az alapkamat csökkentésének, amire már egy hét múlva is sor kerülhet. A bank szakértői szerint azonban kérdéses, hogy lesz-e őszre megállapodás, vagy sem. Mindenesetre pozitív fordulatnak értékelhető, hogy vasárnap a tárgyalások vezetésével megbízott miniszter, Varga Mihály, hétfőn pedig Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozott úgy, hogy megfelelő feltételek mellett érdemes lehívni az IMF-forrást, mivel ezzel olcsóbbá válik az államháztartás finanszírozása, mint ha más formában, közvetlenül a piacról oldaná meg az ország a likviditási kérdéseket.

A Commerzbank szakemberei úgy vélik, hogy a tárgyalásokról szóló első nyilatkozat megjelenéséig szűk sávban, 288 forint körül mozoghat az euró.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!