A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

<P>A Motorola újabb négyezer állást szüntet meg</P>

Vágólapra másolva!
Az amerikai Motorola távközlési-berendezés- és félvezetőgyártó bejelentette, hogy további négyezer állást szüntet meg a lapkagyártásban, és jelentősen csökkenti mind beruházási, mind működési kiadásait, mert alkalmazkodnia kell az ágazat növekedésének lassulásához.
Vágólapra másolva!

A cég hétvégi közleménye nem részletezte, hogy pontosan hol szüntetik meg az állásokat, de elmondták, hogy a világon mindenütt lesznek csökkentések, ahol a Motorola tevékenykedik. A leépítést nem elbocsátásokkal, hanem közös megegyezéssel és egyes határozott idejű munkaszerződések meg nem újításával igyekeznek elérni.

A chicagói székhelyű csoport tavaly 7,9 milliárd dollár bevételt ért el a félvezető-üzletágban. A teljes bevétel 38 milliárd dollár volt. A félvezető-üzletágban az idén várhatóan tovább esik a kereslet.

Januárban a Motorola az üzletág idei növekedésének kilátását 10-15 százalékra módosította a korábbi 20-25 százalékról. A Motorola 1998-ban már nagy átszervezést hajtott végre, de a tavalyi év vége felé elismerték, hogy az nem volt elegendő mind a félvezetőpiac, mind a mobiltelefon-értékesítés gondjai közepette. Azóta a cég egyes gyártási folyamatok kiszervezésével próbálta csökkenteni költségeit. Januárban bejelentették, hogy 2500 állást megszüntetnek, mivel abbahagyják a drótnélküli telefonok gyártását az Illinois állambeli Harvardban. Ott júniusban csukják be a kaput. Ezen kívül egyelőre még Floridában és Írországban jelentettek be eddig létszámcsökkentést.

(MTI)

Ajánlat:

Motorola

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!