<P>A Thomson cáfolja az Alcatel mobilrészlegének átvételét</P>

Vágólapra másolva!
A fúziós kísérletekben sikertelennek mutatkozó francia Alcatel nem kommentálta a német Focus Money című lap szerdai értesülését, miszerint az Alcatel eladja mobiltelefon-gyártó részlegét a szórakoztató-elektronikai berendezéseket gyártó francia Thomson Multimedia vállalatnak. A cég már korábban elhatározta, hogy kiszervezi és eladja a veszteséges üzletágat, a konkrét vevőről azonban mindeddig csak találgatások láttak napvilágot.
Vágólapra másolva!

Nem kommentáljuk az efféle híreszteléseket - nyilatkozta egy Alcatel-szóvivő több gazdasági hírügynökségnek, a Thomson pedig cáfolta az értesüléseket a Dow Jones-nak adott nyilatkozatában.

Az Alcatel és a Thomson már évek óta együttműködik, a két vállalat tavaly nyáron fogta össze multimédia-hálózatát egy közös vállalkozásba - írja a Focus Money. Serge Tschuruk, az Alcatel vezetője a német gazdasági lapnak elmondta: ha a tranzakció meghiúsul, akkor is van még egy alternatíva. Francia bankkörök szerint a japán Fujitsu Ltd. érdeklődik az Alcatel teljes mobiltelefon-gyártó részlegének átvétele iránt.

Az Alcatel a Lucenttel való szakítás után határozta el végleg, hogy kiszervezi európai mobiltelefon-gyártó részlegét. Korábban a veszteséges mobilgyártó részlegek megmentője, a Flextronics is szóba jött, mint lehetséges vevő. A Flextronics-ügyletet megelőzően, az Alcatel elhatározta, hogy teljes európai mobiltelefon-gyártó tevékenységét a Lavalba viszi át, míg az Illkirchben lévő üzem, ahol korábban készültek a mobiltelefonok, optikai részegységek gyártására összpontosít.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Alcatel

Thomson

Korábban:

Meghiúsult a Lucent-Alcatel frigy
(2001. május 30.)

Alcatel- és Ericsson-mobilokat gyárthat Magyarország
(2001. április 27.)

A keresletcsökkenés miatt veszteséges lesz az Alcatel mobilrészlege
(2001. március 12.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!