A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

<P>Csökkent a munkanélküliség a valutaunióban</P>

Vágólapra másolva!
Az előzetes elemzői várakozásokkal szemben egy százalékponttal 8,3 százalékosra csökkent áprilisban a munkanélküliségi ráta az eurózóna 12 országában - jelentette szerdán a Bloomberg hírügynökség. Elemzők szerint a csökkenő trend nem tartós, mert a mérséklődő ütemű európai gazdasági növekedés a korábbinál kevesebb új munkahelyet teremt.
Vágólapra másolva!

Az unió statisztikai hivatalának szerdai jelentése szerint áprilisban egy százalékponttal, 8,3 százalékosra mérséklődött az állástalanok aránya a valutaunióban. A Bloomberg által megkérdezett elemzők korábban arra számítottak, hogy a munkanélküliek aránya márciushoz képest nem változik.

A jelentés szerint a munkanélküliség Spanyolországban, Franciaországban, Finnországban és Portugáliában csökkent, míg Németországban, Írországban Belgiumban és Ausztriában nem változott. A hírügynökség felhívja a figyelmet ara, hogy Spanyolországban 1994-ben még 25 százalékos munkanélküliséget regisztráltak, ami az idei év első negyedévére 13,4 százalékosra csökkent.

A Bloomberg által megkérdezett szakértők szerint azonban az áprilisi, mérséklődő tendencia nem lesz tartós, mert a csökkenő ütemű európai gazdasági növekedés a korábbinál kevesebb új munkahelyet teremt majd. A hírügynökség emlékeztet: az OECD a közelmúltban a valutaunió gazdasági növekedésének kilátásait a korábbi 3,4 százalékosról 2,6 százalékosra mérsékelte.

(Üzleti Negyed)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!