A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Pakisztán zárolta bin Laden bankszámláit

Vágólapra másolva!
A pakisztáni hatóságok számos, a terrorizmus támogatásával vádolt szervezet és személy bankszámláját befagyasztották, köztük Oszama bin Laden és az al-Kaida terrorszervezet második emberének számláit is - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A 15 különböző szervezet bankszámláinak befagyasztását a pakisztáni parlamentben jelentették be, és a szervezetek névsorát a The News című napilapban tették közzé. A terrorizmus támogatásában aktívan részt vevő személyek és szervezetek zárolt számláin lévő összeg eléri a 10 millió dollárt.

A befagyasztott számlák között található Oszama bin Ladennek az egyik pesavari bankban lévő mintegy 2 ezer dollárja is. A számlák közül néhány betiltott pakisztáni fegyveres csoportokhoz tartoztak, mint például a Kashmir indiai részén harcoló Jais-e-Mohamed, vagy a Harkat ul-Mudzsaheddin, de vannak köztük különböző arab segélyszervezetek is. Ezeken a számlákon azonban többségében kis összegek találhatók. Zároltak például az al-Kaida második emberének tartott Ajman al-Zauari egy alvó számláján lévő 4 dollárt is - írja a BBC News Online.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!