A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

A ruhái miatt vitatkozott össze egy fiatal lány és egy idős asszony

Vágólapra másolva!
Daniella Rakdoune videóra vette a pillanatot, amikor egy nyugdíjas megjegyzést tett rá. Azt idős nő azt mondta neki, hogy ne csodálkozzon, ha megerőszakolják az öltözködése miatt. A húszas éveiben járó lány csattanósan visszaválaszolt - a felvétel vírusként terjedt el a TikTok-on.
Vágólapra másolva!

A 21 éves, rustingtoni Daniella Rakhdoune a vonaton utazott barátjához július 27-én, amikor meghallotta, hogy egy nyugdíjas nő sértő megjegyzést tesz rá a ruhája miatt. 

A fiatal párducmintás crop topot és fehér miniszoknyát viselt, mire az asszony hangosan közölte, hogy ne csodálkozzanak a fiatal nők, ha megerőszakolják őket. Daniella nem hagyta szó nélkül a dolgot,

 vette a bátorságot, és nyíltan szembeszállt az asszonnyal a tapintatlan megjegyzés matt.

A drámai pillanatról videót is készített, melyet feltöltött a TikTok-ra is, ahol vírusszerűen terjedt el: több, mint 48 ezren lájkolták, és 1300-an szóltak hozzá.

Forrás: Daily Star/Jam Press 

A videón tisztán hallható, ahogyan Daniella csípősen odaszól az asszonynak:

Amikor Ön azt mondta, hogy ne csodálkozzanak a fiatalok, ha megerőszakolják őket, remélem, nem rólam beszélt. Lányok, akik lenge ruhában jártok, jegyezzétek meg, hogy mind gyönyörűek vagytok, és ne is figyeljetek az ilyen megjegyzésekre, a kritizálók valószínűleg csak szeretnének a ti helyetekben lenni.

Többen is kiálltak Daniella véleménye mellett, mely szerint mindenki viselje azt, amiben jól érzi magát, ám a nő továbbra is úgy vélekedett, hogy a lány jobban tenné, ha vigyázna magára, és olyan ruhákat viselne, amelyek többet takarnak, ugyanis a férfiak természetükből fakadóan másképp gondolkodnak, mint a nők.

Daniella azonban talpraesetten válaszolt:

Az egyetlen, ami miatt aggódni kell, ha egy férfi feljogosítva érzi magát arra, hogy bárkit is megerőszakoljon. Ezért  sem én, sem az öltözködésem nem hibás"

A fiatal lányt kissé megviselte a nyílt szembeszállás, de úgy érezte, megérte:

"Megbotránkoztatónak és undorítónak éreztem a megjegyzést, mi több, teljesen megdöbbentem, hogy nő létére elfogadhatónak tartja, hogy a férfiak úgymond másképp működnek. Olyan volt, mintha ezzel a pártjukat fogná az ilyen embereknek, mintha egyenesen azt mondaná, hogy ha valaki megerőszakolna megérdemelném. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy talán valóban másképp kellene öltöznöm. Rosszul kezdtem érezni magam, nem akartam, hogy az emberek azt gondolják rólam, feltűnésre, több figyelemre vágyom, azért öltözöm így. De aztán úgy éreztem, nincs igaza. Kikérem magamnak, hogy valaki ilyesmit mondjon rólam, a 21 évem alatt ez volt a legundorítóbb dolog, amit hallottam. Viszont büszke voltam magamra, hogy ki tudtam állni magamért és a többi nőért"

- mondta Daniella, majd hozzátette: beszélt az esetről a nővérével, aki kiállt mellette, és azt javasolta neki, hogy ne hagyja, hogy egy ilyen ostoba megjegyzés elrontsa a napját.

Őszintén szólva, belefáradtam abba, hogy idős emberekkel vitatkozzam azon, milyen ruhákat viselek. Nem tartozom elszámolással vagy magyarázattal senkinek, különösen vadidegeneknek. Én már elfogadtam a testem, azzal a ténnyel együtt, hogy kerekded formákkal rendelkezem, így még az egyszerűbb ruhákban is kihívóbban nézek ki, mint mások. Így szinte mindegy, mint veszek föl, úgyis lesz, aki meg fog bámulni"

- kommentelte a lány a TikTok-on megosztott videóhoz.

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!