A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

A gyengülő forint miatt léphet a jegybank

Vágólapra másolva!
A reggeli kereskedésben jelentős gyengülésnek indult a forint a bankközi devizapiacon. Az euróhoz képest 266,50/267,00 forinton indult a kereskedés, több mint 3 forinttal drágábban a csütörtök délutáni árfolyamnál. A piac jegybanki intervenciót vár.
Vágólapra másolva!
eBrókerhttp://www.ebroker.huZuhant a forint Járai nyilatkozata után/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030626jarai.htmlCikkgyűjtemény az árfolyamról/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20030605atalakul.html

A forint reggel 5,70 százalékon állt a sáv erős oldalán, 89 bázisponttal gyengébben, mint csütörtökön. 11 óra előtt nem sokkal születtek üzletek 268,47/269,13 forinton is. A kereskedők szerint a piacon ideges a hangulat. Forintot egyelőre nem vesznek egymástól a bankok, ügyfélmegbízásból folyamatos, de kisösszegű forinteladás gyengíti a magyar valutát, írta az eBroker.hu. Egyelőre nem tudni, hogy külföldi vagy hazai megbízók állnak-e az ügyletek mögött.

A piacon elterjedt az a vélemény, hogy csak az Magyar Nemzeti Bank intervenciója állíthatja meg a forint további gyengülését. Az ING elemzője, Barcza György szerint veszélyes is lehet, ha a jegybank megjelenik a piacon, mert egyes befektetők arra spekulálhatnak, hogy kijátsszák a jegybankot, és kiszorítsák a forintot a sávból. (Ezt annak idején Soros György is megtette a fonttal a Bank of Englanddel szemben.)

A dollár is erősödött a forinthoz képest, jegyzése 233,00 forinton állt reggel, 3 forinttal erősebben, mint csütörtökön záráskor. 11 óra körül 234,68/235,43 forinton is kereskedtek az amerikai fizetőeszközzel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!