Kulcsár pénzmosási ügyekben is érintett lehet

Vágólapra másolva!
A most folyó vizsgálatok alapján újabb, kiegészítő feljelentést tett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a K&H Equities ügyében - közölte a felügyelet hétfőn. A PSZÁF szerint Kulcsár több, a bank által bejelentett pénzmosási ügyben is érintett lehet, és a K&H, valamint az ABN-AMRO brókercége hamis adatokat közöltek összeolvadásukkor.
Vágólapra másolva!

A K&H Equitiesnél jelenleg folyó felügyeleti vizsgálat részeredményeként hétfőn a PSZÁF az ORFK-hoz és a Fővárosi Főügyészséghez a korábbi elutasított bejelentésben foglaltakat kiegészítő feljelentést tett - közölte a szervezet.

Cikkgyűjtemény a brókerbotrányról/itthon/20030710cikkgyujtemeny.html

A felügyelet szerint a bank többször vélhetően valótlan adatokat közölt: például "a K&H Befektetési Rt. és az ABN AMRO Equities (Hungary) Értékpapírkereskedelmi Rt. közötti ügyfélállomány-átruházás során a 2001. július 30-án a felügyelethez bejelentett átruházott állomány adatai nem egyeztek meg a ténylegesen átruházottakkal".

A K&H Bank vizsgálatánál megállapítható, hogy a bank 1999 januárjától 2003. júliusáig mintegy 1500 darab, a brókercég pedig a fúzió óta mintegy 50 darab pénzmosás gyanújával kapcsolatos bejelentést tett a rendőrséghez a pénzmosás elleni törvény előírásai szerint. Ezek között több olyan is volt, amely Kulcsár Attilával közvetlenül összefüggésbe hozható, azonban az ORFK pénzmosási ügyekkel foglalkozó részlege egyetlenegy esetben sem igazolt vissza bűncselekmény alapos gyanújára utaló adatot - áll a felügyelet hétfői közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről