A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Ismét jóváhagyták az orosz költségvetést

Vágólapra másolva!
Az orosz parlament alsóháza pénteken harmadik olvasatban jóváhagyta a jövő évi orosz költségvetést. Az elfogadáshoz szükséges negyedik, végső olvasat már csak formalitás lesz november 28-án.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A költségvetést, amely a hazai össztermék 0,5 százalékának megfelelő többlettel számol, 238:64 arányban hagyták jóvá a képviselők, egy tartózkodás mellett.

A 2004. évi költségvetés bevételi oldalán 2,74 ezer milliárd, a kiadási oldalon 2,66 ezer milliárd rubel áll, ezzel immár az ötödik egymást követő évet zárja Oroszország a tervek szerint költségvetési többlettel.

A bevételi terv azzal számol, hogy az uráli nyersolaj ára átlag 22 dollár lesz jövőre a világpiacon. A kiadásokat ezzel szemben 20 dolláros hordónkénti olajárral tervezték ezzel is kifutást hagyva, hogy az olajárak esetleges csökkenése se hozza zavarba Oroszországot.

A tervezet egyelőre 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol jövőre, amelyet valószínűleg felfelé kell majd módosítani, mert a gazdaság a magas olajárak miatt a tervezettnél nagyobb ütemben bővül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!