A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Újabb rekordot döntött az euró

Vágólapra másolva!
Kedden újabb rekordot döntött az euró dollárhoz viszonyított árfolyama: közép-európai idő szerint öt óra előtt egy euróért 1,2090 dollárt adtak Londonban. Fél óra múlva 1,2085-re esett vissza a közös valuta jegyzése.
Vágólapra másolva!

Elemzők a dollár gyengülését részben az amerikai folyómérleg- és költségvetési hiányra az újabb terrorfenyegetésekre, és nem utolsósorban az euróövezeti gazdaságok kezdődő élénkülésére vezetik vissza.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Az euró már pénteken - akkori - történelmi csúcsra erősödött a dollárral szemben. Az európai kereskedésben rövid időre 1,2015 dolláron volt, ami akkor legmagasabb árfolyam volt a közös európai valuta 1999. januári bevezetése óta, de pénteken később 1,1990 dollár alá hanyatlott. Pénteken az európai kereskedésben az euró 1,19 dollár körül indított, majd fokozatosan drágult és könnyedén áttörte az addigi rekordnak számító, november 19-én beállított 1,1979 dolláros szintet.

Elemzők és pénzügyi szakértők szerint egyebek között a befektetők rövid távú taktikáinak hatására gyengült a dollár a pénzpiacokon egy nappal az amerikai hálaadás napja után, amikor igen alacsony forgalom mellett az árfolyamok a szokásosnál gyorsabban elmozdulhattak.

Pénzváltóhttp://origo.eco.hu/bank/penzvalto/penzvalto.phpAz Üzleti Negyed szolgáltatása

A dollár hirtelen gyengülésének másik oka a Bush-kormányzatnak az a döntése volt, hogy importvámot vetett ki a kínai textiltermékekre. Ez fölerősítette azokat a félelmeket, hogy az Egyesült Államok újabb kereskedelmi konfliktusba keveredik. Számos megfigyelő úgy vélte továbbá, hogy bár az amerikai kormányzat szóban továbbra is kiáll az erős dollár mellett, nem veszi rossz néven a dollár gyengülését, látván, hogy az segít az amerikai exportőröknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!