A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Ír-magyar cég fejleszti a sármelléki repülőteret

Vágólapra másolva!
Hárommillió eurós tőkével alakul meg az a magyar-ír vegyes vállalat, amely fejleszti és működteti a sármelléki repülőteret. A repülőtéren 1 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre a tulajdonos - értesült a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A sármelléki repülőtér a zalavári és a sármelléki önkormányzat tulajdonában van, és az alakuló vállalatba a két tulajdonos apportként viszi a légikikötőt, illetve az ehhez tartozó több mint 400 hektáros területet - mondta a Napi Gazdaságnak Berkenyés István, Zalavár polgármestere.

Az ír társtulajdonosok kilétéről nem nyilatkozott a polgármester, de a Napi Gazdaság úgy tudja, hogy egy befektetőket tömörítő konzorciumról van szó. A vegyes vállalat a beruházás első ütemében 1 milliárd forint értékű beruházási programot valósít meg, amelynek keretében új utasforgalmi terminál, valamint korszerű, a gépek éjszakai fogadására is alkalmas leszállító rendszert épít ki.

Az elmúlt évben már több mint 23 ezer utast fogadó repülőtér éves üzemeltetési költsége várhatóan 200 millió forint körül lesz, és a gazdaságos működés érdekében az utasszámot rövid időn belül 100 ezerre szeretnék növelni - írja a Napi Gazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!