A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Százmilliós adóbevételeket hoz a Sziget

Vágólapra másolva!
A szerdán kezdődő tizedik Sziget fesztivál kapcsán az idei évben is több százmilliós nagyságrendű bevételhez jut a költségvetés. A fesztivál közönségének összes költéséből származó adóbevétel mellett a Sziget egymilliárdos nettó költségvetésével maga is jelentős adóbefizetőnek számít, és a külföldiek fesztiválon kívüli költései is jelentősen növelik az állami bevételeket - írja szerdai számában a a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A tavalyi Sziget fesztiválra összesen 361 ezer ember látogatott el, és 20 százalékuk volt külföldi. A külföldi látogatók átlagosan 300 eurót költenek Magyarországon a jegyárakon felül, és sok esetben a fesztivál után is maradnak néhány napot, ami tovább növeli a költéseikből származó állami adóbevételeket.

A látogatók 80 százalékát kitevő magyar fiatalok a jegyárakon felül közel 3 ezer forintot költenek naponta a Szigeten, így az ebből származó adóbevétel több százmillió forintra rúg.

Az idén egyébként 20 százalékkal több jegyet adtak el külföldön, mint a tavalyi fesztivál előtt, amikor 10 ezret meghaladó számban keltek el a heti belépők. A fesztivált népszerűsítő határokon túli hirdetésekre a költségvetés mintegy 20 százalékát fordítják a szervezők, de különböző barter-megállapodások révén a külföldi médiában megjelenő Sziget-reklámok ténylegesen százmillió forintos értéket képviselnek.

A Szigetnek adott állami támogatás pontos összege egyelőre nem ismert, de a teljes egymilliárdos büdzsé mintegy 6-8 százaléka származik majd költségvetési pénzekből - írja a Világgazdaság.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Sziget.hu


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!