A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Ékszerekből fizeti vissza adósságát Oroszország

Vágólapra másolva!
Oroszország értékesíti legértékesebb ékszereit, gyémántjait. Az ország elkeseredetten kutat lehetséges források után, hogy jelentős adósságait vissza tudja fizetni. Az ékszereladások azonban csak egy részét fogják fedezni az ország anyagi szükségleteinek.
Vágólapra másolva!

Bármekkora összeget is kapunk az ékszerekért, az jelentősen elősegítheti a kormányzat célját, mely az idén, összegszerűen 14 milliárd dolláros hitel-visszafizetést jelent. A jövő évre 17,2 milliárd dollár tartozás törlesztését tervezzük - az ország teljes adóssága 128,3 milliárd dollár.

A hitel kiegyenlítése komoly feladatot ró Oroszországra, ugyanis az utóbbi időben emelkedtek a kormányzat működési költségei, és a gazdasági növekedés is megtorpanni látszik - mondta el a BBC-nek Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter.

Privatizációs tervek

Az értékes ékszerek mellet nem egy állami tulajdonban lévő vállalatot is eladnak. Ez lehet jelenleg az egyetlen út a költségvetési deficit elkerülésére. A helyzet komolyságát jelzi, hogy az idei év GDP-növekménye várhatóan mindössze 0,6 százalékos lesz, jóval alacsonyabb, mint azt korábban prognosztizálták.

Összesen 450 állami tulajdonban levő vállalat és egyéb érdekeltség kerül a tervek szerint kalapács alá, amit a jövőben további hatszáz követhet - tájékoztatott a kormányzat. A pénzügyi helyzet normalizálásához azonban várhatóan bel- és külföldi befektetői kölcsönökre is szükség lesz.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Nyolc ura van az orosz gazdaságnak
(2002. augusztus 7.)

Orosz milliárdos "kezében" a magyar olajimport zöme
(2002. június 24.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!