A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:00AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl

Kasszasiker a vatikáni euró

Vágólapra másolva!
Második sorozatot dob piacra a Vatikán nyolc euró-érméjéből, mert az érmék osztatlan sikert arattak mind a gyűjtők, mind a nagyközönség köreiben. Jelenleg 1000 eurót ér egy csomag.
Vágólapra másolva!

Az első sorozat márciusban került forgalomba, akkor 12 euróba került a speciális, limitált darabszámú 1, 2 eurós, illetve 50, 20, 10, 5, 2 és 1 centes vatikáni euró-érme csomag. Jelenleg 1000 euró fölötti értéket is adnak érte a gyűjtők, írja a BBC News Online. Az érmék valódi értéke 3,88 euró.

A vatikáni érmék hátlapján II. János Pál pápa arcképe látható, az olasz Guido Veroni szobrászművész alkotásában. A katolikus városállam ezen kívül tízezer darab ezüst öt eurós érmét is kibocsát. Öt eurós érme egyébként nincs forgalomban.

A monetáris unióban összesen 51 milliárd érmét bocsátottak ki 2002. január elsején. Az eurozónához kapcsolódó három törpeállam, a Vatikán, San Marino és Monaco összesen hatmillió érmét nyomott és forgalmaz egymás között. Amikor az első sorozatú 69 ezer nyolcas csomag vatikáni euró-érme a piacra került, a vevők azonnal elkapkodták - még azzal a korlátozással is, hogy egy vevő csak két csomagot vehetett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Vatikáni eurók

Korábban:

A csatlakozás évében 25 millió euróval leszünk gazdagabbak
(2002. szeptember 11.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!