Stagnálás várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
Stagnáló vagy enyhén erősödő részvényárakat várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.
Vágólapra másolva!

Deák Balázs, a CIB Bank elemzője alacsony forgalomra és összességében stagnálásra számít. Véleménye szerint továbbra is kivárás jellemezheti a piacot, mivel a legtöbb cég a hét vége felé, illetve hétfőn teszi közzé gyorsjelentését, emiatt a nagyobb részvények árfolyamában nem vár számottevő változást. A Richternél a következő napokban profit realizálásra számít a gyorsjelentést követő jelentős erősödés ellensúlyozásaképpen.

Bónis Miklós, az Inter-Európa Bank elemzője enyhe erősödést valószínűsít, miután a nemzetközi tőkepiaci hangulat is kedvező. Előrejelzése szerint az eredményvárakozások fényében erősödhet a Magyar Telekom és az OTP. A Mol viszont valószínűleg kevésbé vesz majd részt az emelkedésben, bár a harmadik negyedéves eredményei várhatóan jók lesznek, de a befektetők most a finomítói árrések csökkenése miatt aggódnak.

A BUX hétfőn 29,53 pontos, 0,14 százalékos gyengüléssel, 21.794,12 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 15 milliárd forintot tett ki, a vezető részvények árfolyamai vegyesen alakultak az előző napi záráshoz képest. A Richter 1.400 forinttal, 3,78 százalékkal drágult, 38.400 forinton zárt. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 620 forinttal 3,29 százalékkal 19.475 forintra erősödött. A Mol árfolyama 550 forinttal, 2,66 százalékkal 20.150 forintra esett. Az OTP papírok árfolyama 60 forinttal, 0,75 százalékkal 7.920 forintra csökkent. A Magyar Telekom papírok ára 10 forinttal, 1,01 százalékkal nőtt, 1.000 forintot értek a kereskedés végén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről