Forinterősödésre számítanak Londonban

Vágólapra másolva!
Erősebben nyitott, majd intenzíven gyengült a forint hétfő reggel a bankközi devizapiacon. Az euróval reggel 260,40/70 forinton kereskedtek.
Vágólapra másolva!

A reggeli nyitáshoz képest élénk kereskedésben, intenzíven gyengült a forint az euróhoz képest; 262 forint körülig emelkedett az uniós valuta.

A kereskedők az enyhe gyengülés ellenére arra számítanak, hogy az euró 260 forintig, de akár 258 forintig is gyengülhet.

Az Országgyűlés kedden tárgyalja a jövő évi költségvetést, ami a hét hátralévő részében befolyásolhatja a forint árfolyamát, de ezt leszámítva nem várnak jelentős piacbefolyásoló hírt a kereskedők.

A dollárt délelőtt a pénteki szinten, 205,70/90 forinton jegyezték.

Londoni elemzők szerint a hét elején a forint jelentős forgalomban erősödhet - írta a Dow Jones hírügynökség reggel. Elemzők szerint a pénteken megjelent, gyenge amerikai GDP-adat arra vall, hogy a kamatkülönbség növekedhet a dolláreszközökhöz képest, és ez jót tesz a forintnak.

A londoni bankközi piacon a forint hétfő reggel 260,51-81/euró volt, 0,02 százalékkal gyengébb a kora hajnalinál, 3,25 százalékkal gyengébb, mint tavaly év végén.

[origo]/MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről