A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 201,26 pontos emelkedéssel, 24 397,77 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,83 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Benyes Attila, a Quaestor Befektetési Rt. üzletkötője a kereskedés első felében erősödésre számít a részvénypiacon, de nem zárta ki, hogy délután már profitrealizálások is indulhatnak.

A nap eleji optimizmusra az ad okot, hogy az emelkedő olajár nyomán az olajszektor magára talált az amerikai és a nyugat-európai tőzsdéken. A kereskedő várakozása szerint a Mol is erősödésnek indulhat a 19 800 forintos támaszszintről.

Az OTP is várhatóan tovább emelkedik, és akár újabb történelmi csúcsot érhet el, a gyógyszerrészvények ugyanakkor fékezhetik a piac emelkedését - fejtette ki az üzletkötő. A kisebb papírok közül Benyes Attila a Phylaxia Pharma esését jósolta, miután a társaságra nézve kedvezőtlen ítélet született pénteken a Ceva-Phylaxia elleni perben.

A BUX pénteken 24,00 pontos, 0,10 százalékos emelkedéssel, 24 196,51 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 54,1 milliárd forintot tett ki, amelynek közel felét az OTP-részvények kereskedése adta. Az indexet a történelmi csúcsra emelkedő OTP erősítette, a többi vezető részvény veszteséggel zárta a kereskedést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!