Új autógyárakért versenyzünk

Vágólapra másolva!
A Ford és a General Motors is fontolgatja egy magyarországi üzem létrehozását. Biztos beruházónak azonban továbbra is csak az évekkel ezelőtt itt ragadt Audi és a Suzuki mondható, amelyek bővítik a kapacitásaikat.
Vágólapra másolva!

Új összeszerelő üzem építését vagy újabb kapacitás megszerzését tervezi a régióban a Ford, valamint a General Motors - írja a Népszabadság. A lehetséges helyszínek között szerepel Bulgária, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország is.

A Ford és a General Motors nem csak zöldmezős beruházásokban gondolkodik: a GAZ és a Renault mellett mindkettő tárgyalt a román állam által birtokolt Daewoo megvásárlásáról.

A General Motorsnak már van autógyára a lengyelországi Gliwiczében és Oroszországban, ezeken kívül vegyes vállalatot működtet Ukrajnában, Kazahsztánban, Üzbegisztánban.

Ami már biztos, a General Motors Esztergomban gyártatja legújabb autóját: a Magyar Suzukinál ezért 164 ezerről idén 250 ezerre, jövőre pedig évi 300 ezerre nő a kapacitás, miközben bővül a termékpaletta: a Swift, az SX4-es és a Fiat Sedici mellett - derül ki a Népszabadságból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!