A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Emelkedett nyitáskor a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,03 pontos emelkedéssel, 29 339,20 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,57 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Optimista hangulatú kereskedés várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az amerikai tőzsdeindexek pénteki erősödése és a távol-keleti piacok reggeli kedvező alakulása alapján. Orosz Dániel, a Concorde Értékpapír elemzője a lanyha pénteki kereskedés után erőteljesebb hétkezdésre számít. Kiemelte, hogy az Egyesült Államokban elindul a vállalati gyorsjelentési szezon, amitől iránymutatást nyerhetnek a piacok.

A szakértő szerint a BUX továbbra is emelkedő trendben van, és az index akár egy újabb csúcsdöntéssel is megpróbálkozhat. A vezető papírok közül elsősorban az OTP esetében van kilátás a további növekedésre. A Molnál viszont egyre többen kezdik kiárazni azt a felvásárlási prémiumot, amely az elmúlt időszakban beépült a papír árába. Továbbra is figyelmet érdemelnek a gyógyszeripari részvények, amelyek relatív erőt mutattak a piachoz képest az elmúlt néhány napban - fejtette ki az elemző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!