A BUX is szárnyra kapott

Vágólapra másolva!
Komolyabb erősödést könyvelhettek el a befektetők a magyar értéktőzsdén szerdán. A BUX a kedd esti amerikai kamatvágás után kitört optimizmusnak köszönhetően 2,03 százalékkal 27 382 pontra nőtt, főleg az OTP erősödésének köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Közel 40 milliárd forintos magas forgalom mellett emelkedett több mint 2 százalékot a Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX. Az egész világon komoly erősödést könyvelhettek el a tőzsdék, miután kedden komoly kamatvágást hajtott végre az amerikai jegybank.

A vezető részvények közül az átlagosnál jobban nőtt a Mol és az OTP árfolyama. A bankpapírok 9321 forinton zárták a kereskedést, ami 2,99 százalékos drágulás, az olajrészvények pedig 2,21 százalékkal 25 580 forintra emelkedtek. Forgalom tekintetében is az OTP lett a jobb 23,8 milliárd forinttal, míg a Mol-részvényekkel 9,8 milliárd forint értékben kereskedtek.

Átlag nőttek a gyógyszergyári papírok, a Richter 0,53 százalékkal 37 295 forintra, az Egis pedig 1,02 százalékkal 22 850 forintra drágult. E két társaságot azonban kedvezőtlenül érintette, hogy a magyar deviza erősödött a keddi kamatdöntést követően.

A kisebb papíroknál a Pannon-Flax részvények 112 millió forintos forgalommal 7,43 százalékkal emelkedtek hír nélkül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!