Vegyes várakozással nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,39 pontos emelkedéssel, 27 824,68 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,33 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Vegyes várakozásokat fogalmaztak meg a tőzsdei szakértők a szerdai kereskedési napra. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője arra számít, hogy folytatódik a "Mol-sztori". A befektetők arra spekulálhatnak, hogy az OMV keddi szándéknyilatkozatát nyilvános vételi ajánlat fogja követni a Mol részvényekre, és ez a mozgató erő tovább emelheti az olajpapír árfolyamát.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője inkább lefelé tartó piacra számít. Véleménye szerint a befektetők csalódottak lehetnek, hogy végül is nem történt előrelépés a Mol felvásárlási történetében, és "visszaadhatják" a kedden megvásárolt papírokat. Emiatt csökkenhet az olajrészvény ára, ami a piacot is lefelé húzhatja.

A QUAESTOR elemzője szerint a nemzetközi hangulat alapján délelőtt pozítív tartományban mozoghat az index. Délután viszont az amerikai tartós fogyasztási cikkek augusztusi rendelés-állományáról megjelenő adat fordíthat a piacok irányán, amennyiben az adat nagyobb mértékben eltérne a várakozásoktól.

A Raiffeisen elemzője szerint nemzetközi oldalról nem várható komoly hatás, a külföldi piacokat gyenge aktivitás, kivárás jellemzi.

Kedden a BUX 340,09 pontos, 1,24 százalékos emelkedéssel, 27 733,29 ponton zárt. A részvénypiac forgalma meghaladta a 69 milliárd forintot, amiből közel 45 milliárdot a Mol részvények adásvétele tett ki. A vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!