Megtorpant a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 26,93 pontos csökkenéssel, 27 355,24 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest ez 0,10 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Akár mínuszba is kerülhet a BUX csütörtökön - vélik az MTI által megkérdezett részvénypiaci elemzők. Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője úgy véli, hogy a Fed kamatcsökkentését követő eufória csütörtökön már nem fogja éreztetni hatását, és a szerdai jelentős növekedés után megtorpanhat a piac lendülete.

Várakozása szerint a BUX enyhe mínusszal nyithat, a nap további részében pedig a nemzetközi hangulatnak megfelelően fog mozogni. A nap piacbefolyásoló hírei között említette az amerikai munkanélküliségi adat közlését, továbbá banki jelentések megjelenését, egyebek közt a Goldman Sachs ismerteti negyedéves számait.

Dobár Péter, a CIB Bank elemzője szerint a következő napokban kockázati tényezőt jelenthet az euró/dollár árfolyam alakulása, és a dollár további jelentős gyengülése negatív hatással lehet a részvénypiacokra. A magyar börzén elsősorban a gyógyszergyártók árfolyamát befolyásolja kedvezőtlenül a dollár gyengülés.

Szerdán a BUX 545,20 pontos, 2,03 százalékos emelkedéssel, 27 382,17 ponton zárt. A részvénypiac forgalma megközelítette a 40 milliárd forintot, a vezető részvények árfolyama erősödött az előző kereskedési napi záró árakhoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!