Iránytalan kereskedés várható

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 42,20 pontos emelkedéssel, 27.832,71 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,15 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Jelentősebb ármozgások nélküli, iránytalan kereskedés várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén. Dobár Péter, a CIB Bank elemzője trend nélküli napra számít, elsősorban azért, mert a két legnagyobb papír, a Mol és az OTP mozgása bizonytalan.

Az elemző a Mol részvényeit túlértékeltnek tarja, ami alapján esedékes lenne a profit realizálás, azonban a felvásárlással kapcsolatos újabb és újabb hírek továbbra is magasan tartják a papír árát. A legújabb sajtóhír, hogy az OMV közgyűlés összehívását szorgalmazná a Molnál, az elemző szerint ismét árfelhajtó tényezőként hathat.

Az OTP árfolyamában az utóbbi időben nincs egyértelmű irány, a papír egyre szűkebb ársávban mozog, és valószínűleg ez folytatódik csütörtökön is. A gyógyszerpapíroknál szintén nem várható jelentős árváltozás, a Magyar Telekom ármozgása pedig leginkább az általános piaci hangulattól függhet - fejtette ki Dobár Péter.

A BUX szerdán 86,41 pontos, 0,31 százalékos erősödéssel, 27.790,51 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 34 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!