A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Internetszolgáltót vett az econet leánycége

Vágólapra másolva!
A TVnet Számítástechnikai Kft. csütörtökön megállapodott az econet.hu Nyrt. leányvállalatának, az econet Invest Vagyonkezelő Kft. egyszemélyi tulajdonában álló Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Zrt-vel, hogy szerződést kötnek az ügyfélszerződések értékesítéséről - tették közzé a BÉT hivatalos honlapján pénteken. 
Vágólapra másolva!

A TVnet Számítástechnikai Kft. zártkörű, meghívásos pályázatot írt ki 2007 októberében a Magyar Telekom területén meglévő mintegy 10 000 ADSL internet egyéni és üzleti előfizetés értékesítésére.

A megállapodás értelmében a TVnet Számítástechnikai Kft. és az Externet Zrt. 2008. január 31-ig kötik meg a szerződést. Az előfizetők átadása 2008. március 1-jén történik meg.

A maximálisan nettó 400 millió forint összegű vételárat - a ténylegesen átvételre kerülő előfizetők számának függvényében - 2008. április 30-ig fizetik ki.

Az Externet Zrt. a vételárat részben saját forrásokból, részben az átvételre kerülő előfizetésekből származó árbevételből, és banki forrásokból finanszírozza, utóbbit - amennyiben szükséges - a későbbiekben tőkepiaci eszközökkel kívánja kiváltani.

Az átszerződési időszakon belül a tényleges vételárat 2008. március 1-jén, aztán 2008. április 30-án számolják el, az adott elszámolási időpontig megvalósult átszerződések száma alapján.

"A pályázati siker nem jelenti automatikusan az Externet Zrt. ügyfélszámának az átvenni kívánt elfizetőkkel történő megnövekedését, ebből eredően az átszerződési folyamat lezárásáig és elszámolásáig nem enged érdemi következtetést az Externet Zrt. árbevételének és eredményességének alakulására sem" - áll a közleményben.

Az ADSL előfizetők kiszolgálását az átadásuk időpontjáig a TVnet Számítástechnikai Kft., azt követően az Externet Zrt. látja majd el. Az Externet Zrt. és a TVnet Számítástechnikai Kft. a tranzakción kívül további együttműködést tervez szélessávú internet hozzáférések, IPTV és más értéknövelt szolgáltatások irányában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!