Csökkent a BUX-index

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 48,30 pontos csökkenéssel, 24 884,72 ponton zárt hétfőn 22,54 milliárd forintos forgalomban. Az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,19 százalékos gyengülés. A vezető papírok vegyesen teljesíttek.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb forgalmat az OTP részvényei érték el, a bankpapírokkal több, mint 9,1 milliárd forint értékben kereskedtek. Az OTP értékpapírjai 0,24 százalékot, 20 pontot erősödve 8270 forinton álltak záráskor.

Jelentős, 7,1 milliárd forint feletti forgalomban 0,83 százalékot, 185 forintot gyengültek a Mol papírjai. A vállalat részvényei 22 210 forinton fejezték be a kereskedési napot.

Közel 3,4 milliárd forintért születtek kötések az MTelekom értékpapírjaira, amelyek 0,55 százalékkal, 5 forinttal növelték értéküket, és 910 forintos záróárat értek el.

A Richter valamivel magasabb, mint 1,5 milliárd forintos forgalmat ért el, és 0,49 százalékot, 200 forintot veszítve értékéből 40 900 forinton zárt. A másik gyógyszergyár, az Egis árfolyama 216 millió forintos forgalomban szintén csökkent: papírjai értéke 1,74 százalékkal, 350 forinttal lett kisebb, így 19 800 forinton álltak záráskor.

Kiszállt az MTelekom a pályázatból

A többi pályázótól eltérően a Deutsche Telekom leányvállalata, a Magyar Telekom emelte ajánlatát a szlovén távközlési vállalatra, a Telekom Slovenijére, ezért a pályázatból a továbbiakban kimarad, közölték a szlovén távközlési minisztériumban hétfőn. A hírre emelkedett a Magyar Telekom árfolyama, mivel a befektetők azt érzik, "biztonságban van az osztalék" - mondta Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője. A héten teszi közzé több pénzintézet is negyedik negyedéves gyorsjelentését, ami az OTP árfolyamát befolyásolhatja kedden - mondta el Blahó. Ekkor jelenti eredményeit ugyanis a Citigroup és az UBS is. Bár a nyugat-európai és az amerikai piacok is emelkedtek, nagyon ingadozó volt a kereskedés - tette hozzá.

A kisebb papírok forgalmát összesítő BUMIX-index gyakorlatilag stagnált hétfőn, kiemelésre érdemes azonban az Elmű teljesítménye, amely 4,81 százalékot, 1395 forintot nyert, és így 30 400 forinton végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!