A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tőkét csökkentett az Allianz Bank

Vágólapra másolva!
Az Allianz Bank csökkentette jegyzett tőkéjét,mert a saját tőkéje kisebb lett a jegyzettnél - hangzott el az Allianz biztosító és a bank, új befektetési terméket bemutató sajtótájékoztatóján szerdán.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) január végén engedélyezte, hogy az Allianz Bank 9,3 milliárd forintos jegyzett tőkéje 4 milliárdra csökkenjen. Hegyi Gábor vezérigazgató helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a cégcsoporton belül, a korábbi Dresdner Bank Hungary működik 2006. közepétől Allianz Bank néven. Miután a felfutás mindig veszteséggel jár, a bank saját tőkéje 6 milliárd forintra csökkent, jogszerűen pedig a saját tőke nem lehet kisebb a jegyzett tőkénél. Ezért kellett leszállítani a jegyzett tőkét.

Kálózdi Tamás, az Allianz biztosító vezérigazgató helyettese elmondta, hogy eddig 17 biztosító fiókot alakítottak át úgy, hogy azokban a biztosító mellett a bank is működhet, az évtized végére ezek száma 80 lesz. Eddig a fiókokra és a 2.000 fős saját üzletkötői csapatra építette értékesítési stratégiáját a biztosító, de a jövőben a független tanácsadókat is bevonja. Az ügyfelek egy része ugyan is igényli az ő szolgáltatásukat.

Az Allianz magyarországi biztosítója és bankja ChinaMAX néven tőkegarantált új befektetési lehetőséggel lépett piacra. A biztosítói termék-változat egy olyan egyszeri díjas, befektetési egységhez kötött (unit linked) életbiztosítás, amely annyi biztosítási kockázatot tartalmaz, hogy a vásárló halála esetén a kedvezményezett az aktuális értéken felül annak további 50 százalékát kapja biztosítási összegként. A banki termék-változat pedig betét jellegű.

A 10 éves lejáratú befektetési termék mögött a HSCEI index (a honkongi tőzsdén forgó kínai cégek részvényeinek az indexe) található. A befizetések egy Dresdner-Allianz közös alapba kerülnek. A tőke garantálása mellett a futamidő során elért legmagasabb árfolyam alapján kerül meghatározásra a hozam.

Kozek András, a biztosító vezérigazgató helyettese elmondta, hogy opciós fedezettel védik ki a nagy tőzsdei árfolyamesést, továbbá a kezdeti nagy kockázatvállalást az idő előre haladásával egyre biztosabb befektetések váltják fel. Így jelentős kamat-bevétel is keletkezik az alapban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!