A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Április végén lesz az OTP közgyűlése

Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Nyrt. április 25-i éves rendes közgyűlésén az éves beszámoló elfogadása mellett a részvényesek döntenek az alapszabály módosításáról, amelyben egy esetleges felvásárlás megnehezítése is szerepel, valamint felhatalmazzák az igazgatóságot sajátrészvény vásárlására - derül ki a pénteken közzétett közgyűlési hirdetményből és az alapszabály módosítására tett igazgatósági javaslatból.
Vágólapra másolva!

A közgyűlési előterjesztéseket április 7-től lehet megtekinteni - áll a hirdetményben. Az alapszabály módosítása megszigorítja a szavazati jogok gyakorlását annyiban, hogy bejelentési kötelezettséget ír elő a részvényes számára arra az esetre, ha közvetlenül vagy közvetve, illetve a részvényessel egy részvényesi csoporthoz tartozó részvényesekkel együtt a szavazó részvények két százalékát birtokolja. Amennyiben ezt nem teszi meg, a szavazati jogát mindaddig felfüggesztik, és mindaddig nem gyakorolhatja, ameddig ezt a kötelezettségét nem teljesíti.

Az alapszabály módosításának tervezete szerint az igazgatóság saját hatáskörben dönthet a nyilvános vételi ajánlattételi eljárás megzavarására alkalmas lépések megtételéről és a saját részvényre kapott nyilvános vételi ajánlat elfogadásáról.

Az Audit Bizottság az eddigi három tag helyett akár öt tagból is állhat, ha a részvényesek erről a közgyűlésen igennel szavaznak.

A közgyűlés napirendjén a 2008. évi üzletpolitikai beszámoló és személyi kérdések ia szerepelnek. A részvényesek tájékoztatót hallgathatnak meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. eladásáról és a döntenek a kapcsolódó vezetői ösztönzési tervről.

A korábbi tájékoztatás szerint az OTP a francia Groupama biztosítónak adta el 164 milliárd forintért az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait disztribúciós partnerségben úgy, hogy a francia biztosító öt százalékos részvénycsomagot szerez az OTP-ben egy derivatív ügylet révén, és további három százalék OTP részvény megvételére vállalt kötelezettséget bizonyos feltételekkel, amelyeket Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója korábban üzleti titoknak nevezett.

A közgyűlés napirendje szerint a tulajdonosok módosíthatják a 2006-2010-re vonatkozó vezetői érdekeltségi rendszert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!