A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Növelte bevételeit az Ericsson hazánkban

Vágólapra másolva!
Az Ericsson Magyarország 47 milliárd forint bevételt ért el tavaly, ami 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - mondta Éry Gábor, a cég vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztató társaság tavaly 250-el bővítette létszámát, az új alkalmazottak többségét a kutatás-fejlesztés (K+F) területére vették fel.

A cégen belül 550-en a K+F-területen dolgoznak, 250-en globális szolgáltatásokat végeznek, míg mintegy 200-an az üzleti ügyeket intézik.

Az Ericsson a magyar piacon a GSM-hálózatokat tekintve mintegy 40 százalékos, míg a harmadik generációs mobil hálózatokat (3G - WCDMA) illetően 73 százalékos részesdéssel rendelkezik. Ezen túlmenően a vállalat szállította a magyar internetes ADSL-hálózatok 45 százalékát.

Éry Gábor az idei év kapcsán elmondta, hogy a létszámot illetően 2008 a konszolidáció időszaka lesz, hiszen a vállalat több új fejlesztési feladatot is kapott, s most nem a bővülésre, hanem ezek megoldására koncentrálnak.

Az idei várható bevételről a vezérigazgató elmondta: 2008-ban csak kis mértékű növekedést terveznek, mivel nehéz egy olyan piacon növekedni, ahol gazdasági növekedés (GDP) 1 százalék körül bővül. Éry Gábor elmondása szerint eredményadatokat nem tesznek közzé, de a cég folyamatosan nyereséges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!