A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Erősödött a forint a budapesti bankközi kereskedelemben, az euró 261,60/40 forinton állt csütörtök reggel kilenc óra után, míg szerdán délután az eurót 262,25/35 forinton jegyezték. Az euró február közepén állt utoljára 261 forint körüli szinten.
Vágólapra másolva!

Az euró folyamatosan erősödik a dollárral szemben. A nemzetközi devizakereskedelem ázsiai szakaszának az európaiba való átmenete idején átlépte az 1,5300-ás árfolyam küszöböt és érintette az 1,5309-et. Előző nap a legalacsonyabb árfolyama 1,5148 volt. Kereskedők beszámolója szerint a dollár előző napi erősödését a nagy japán exportőrök dollár eladásai fordították meg.

Az euró erősödésének "tetejében" a régiós devizák és a feltörekvő piaci devizák is több-kevesebb nyereséget könyvelhettek el a befektetők kockázatvállalási hajlandóságának javulását tükrözve. A lengyel zloty és a cseh korona is 0,20 százalékkal drágult, a szlovák korona euróárfolyama nem változott az előző napihoz képest.

A dél-afrikai rand látványos 1,50 százalékos, a török líra pedig 0,66 százalékos nyereséggel kezdett. A japán jen 0,24 százalékkal, a svájci frank 0,26 százalékkal erősödött az euróval szemben. A jen a dollárral szemben 0,40 százalékot emelkedett.

A kereskedők szerint a dollár árfolyamának további alakításához az amerikai kereskedés kezdetekor nyilvánosságra kerülő makrogazdasági adatok adnak majd támpontokat, mint például a munkanélküliségi mutatók. Irányadó lesz még Jean-Claude Trichet elnök beszámolója az EKB mai ülésén, amelyből a piac az uniós jegybank pénzpolitikai irányvonaláról vonhat majd le következtetéseket.

A font árfolyamának további alakulása szempontjából pedig meghatározó lehet a Bank of England ülése. A piacon sem az EKB-tól sem a Bank of Englandtól nem várnak kamatdöntést, a nyilatkozatok szóhasználatát azonban tüzetes elemzésnek vetik majd alá.

A forint a dollárral szemben is jelentősen erősödött. Csütörtök reggel 170,80/90 forinton jegyezték a dollárt, szemben a szerda délutáni 172,40/50 forinttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!