Nagyot zuhant az Aegon profitja

Vágólapra másolva!
A holland Aegon biztosító és pénzügyi szolgáltató szerdán 153 millió eurós adózott eredményt jelentett az első negyedévről, 78 százalékkal kevesebbet a tavalyi első negyedévi 707 milliónál. Az elemzők átlagosan 326 milliót vártak most.
Vágólapra másolva!

Az üzemi eredmény 47 százalékkal 342 millió euróra esett 641 millióhoz képest. A nem elsőrendű amerikai jelzálogkölcsön-piac semmi "jelentős" bonyodalmat nem okozott az Aegonnak befektetései értékcsökkenésének formájában - az ilyen leírások összege 32 millió euró volt az első negyedévre -, de hozzátették, hogy az eredményeket erősen rontotta a pénzügyi piacok általános felfordulása.

Az új életbiztosítás-kötések értéke, 686 millió euró, 17 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi 826 milliótól. Az új kötések értéke a baleset- és egészségbiztosításban 6 százalékkal 166 millió euróra csökkent, az általános biztosításban 33 százalékkal 16 millió euróra nőtt.

Az AEGON Magyarország cégcsoportról megjegyezték, hogy az első negyedévben aláírták a megállapodást az UNIQA vagyonkezelő társasága és Heller-Saldo 2000 nyugdíjalap-kezelő megvételéről, 140 ezer pénztártaggal. Ezzel az Aegon nyugdíjbevétel-termelő befektetése 1,9 milliárd euróra nőtt Magyarországon.

Az Aegon csoport az első negyedévben Törökországban is terjeszkedett, az Ankara Emeklilik élet- és nyugdíjbiztosító megvételével. Tavaly az Aegon 2,551 milliárd eurós adózott eredményt ért el, 20 százalékkal kevesebbet a 2006-os 3,169 milliárdnál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről