A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rekordon a szlovák korona

Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt rekordra emelkedett a szlovák korona az euróhoz képest egy nappal azelőtt, hogy szerdán az Európai Bizottság állást foglal Szlovákia euróövezeti tagfelvételéről.
Vágólapra másolva!

A szakértők szerint az Európai Bizottság zöld fényt ad a belépéshez és ezzel Szlovákia lesz az euróövezet 16. országa 2009. január 1-től. Röviddel 9 óra után az euró 32,160 koronára gyengült a hétfő késő esti 32,265 koronáról. Az euró korábbi mélypontja a múlt héten volt 32,190 koronával. A múlt héten az Európai Bizottság kedvező inflációs előrejelzést hozott nyilvánosságra Szlovákia kapcsán.

Az Európai Bizottság azzal számol, hogy jövőre mérséklődik az infláció Szlovákiában az idei csúcs után, ami megerősíti azokat a várakozásokat, hogy Szlovákia a jövő évtől az euróövezet tagja lehet. Szlovákia valamennyi feltételt teljesítette az euróövezeti felvételhez. Az utolsó bizonytalanságot az infláció jelentette, de mivel időközben az euróövezeti infláció is csúcsra hágott, és ezzel együtt az EU-beli referenciaérték is emelkedett, végül a felgyorsult szlovákiai infláció sem jelent akadályt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!