A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Börtön is járhat nyerészkedésért

Vágólapra másolva!
Akár börtönbe is kerülhetnek azok a cégvezetők és vállalkozók, akik árdrágításra használják fel az euró 2009. januári szlovákiai bevezetését. Az erről szóló törvényt néhány hónapon belül elfogadhatja a pozsonyi törvényhozás- írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lehet tudni, hogyan bizonyítják majd az áremelés és a valutacsere közötti összefüggést; Igor Barat, az euróátállás kormánybiztosa azonban hangoztatja, nem "boszorkányüldözésre" készülnek, csak egy utolsó eszközt szeretnének a hatóságok kezébe adni.

Szlovákiában az idén és jövőre egyaránt jóval négy százalék alatt marad az infláció - ígéri Barat, és a piaci elemzők többsége reálisnak tartja ezt a kormányzati célt. Természetesen szó sincs az árak befagyasztásáról; a készülő törvény csak a nyerészkedésnek akarja elejét venni.

Az infláció megugrásának érdekében a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy az állami kiadásokat és az eladósodás mértékét nem növeli a konverzió alkalmával, a szociális partnerek pedig megállapodtak arról, hogy a béreket csak a termelékenység növekedésével arányosan emelik - írja a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!