Tovább erősödött a forint

Vágólapra másolva!
Folytatódott a forint erősödése, a budapesti bankközi devizapiacon szerdán fél tízkor 238,30/40 forint volt az euró árfolyama a keddi 238,80/90 forint után.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondása szerint a piacon általános a bizakodó, optimista hangulat, így trendfordulót nem valószínűsítenek.

A szerdai kereskedés meghatározó tényezője a Fed, valamint a lengyel jegybank kamatdöntése lesz. A piac a régiós devizák megítélése szempontjából kulcsfontosságú lengyel döntés esetében emelésre számít, míg a Fedtől azt várják az elemzők szerte a világon, hogy ezúttal nem módosít, így a döntést magyarázó megjegyzések válhatnak fontossá. Az eredmények nyilvánosságra kerüléséig szűk sávban hullámzó árfolyamok, oldalazó mozgás, kivárás lesz jellemző a devizapiacokon.

A forint a dollárral szemben kissé gyengült, elsősorban az euró/dollár árfolyam alakulása miatt. Míg kedden 1,56 felett alakult ez az érték, jelenleg 1,5555 a jellemző árfolyam. Az amerikai deviza árfolyama 153,10/30 forint, kedden 152,90/95 forint (ám hétfőn még 154,00/20 forint) volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!