Tovább eshet a BUX index

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 129,82 pontos csökkenéssel, 21 724,47 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,59 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

A pesszimista globális piaci hangulat következtében várhatóan negatív tartományban nyit a BUX - mondták megkérdezett elemzők.

Illés László, a QUAESTOR Értékpapír Zrt. elemzője szerint az index egész nap negatív tartományban maradhat, igaz, a papírok alacsony árszintje egy enyhe korrekció lehetőségét is magában hordozza.

Mivel kedden jelentős világszintű makro adat nem érkezik, az amerikai piacnyitás befolyásolhatja a BÉT alakulását délután.

Illés László a hétfőn 22 300 forinton záró Mol papír kapcsán elmondta: ha az olajpapír ára eléri a 22 400 forintos technikai szintet, várhatóan tovább emelkedik majd, azonban ha 22.100 forint alá süllyed, a részvény árának további csökkenése várható. Hozzátette: a forgalom a nyár elején megszokott alacsony szinten marad.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője elmondta: a negatív nyitás után kis mértékben ugyan, de csökkenni fog a BUX kedden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!