Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Csütörtökön lejtmenet várható a tőzsdenyitáskor

Vágólapra másolva!
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön erőteljes eséssel kezdhetnek, követve a tegnapi amerikai részvénypiaci esést. Felerősödtek az aggodalmak a pénzügyi szektor további veszteségei és a gazdasági visszaesés miatt.
Vágólapra másolva!

A befektetők figyelme a Bank of England döntése felé fordul. A bank a várakozások szerint a mostani 5 százalékon hagyja majd az irányadó kamat szintjét.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 1,6 százalékos veszteséggel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 1,5 százalékos, a párizsi CAC-40-es 1,8 százalékos csökkenéssel kezdhet.

Minthogy a nyugati tőzsdék hangulata alapvetően határozza meg a budapesti parkett mozgását, alighanem nálunk is negatívan nyit a börze, különösen azután, hogy szerdán rendkívüli emelkedést mutatott a BÉT, az OTP szárnyalásának köszönhetően.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé csütörtök reggelre 11 ponttal emelkedett, a Nasdaq összetett mutatójáé 1,5 ponttal javult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről