Emelkedéssel nyitott pénteken a BÉT

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,55 pontos emelkedéssel, 20 831,65 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,53 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Az elemzők vegyes árfolyammozgásra számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén. Dobár Péter, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank elemzője szerint az amerikai és a távol-keleti piacok emelkedése, az olajár további csökkenése és az amerikai dollár erősödése várhatóan pozitív hatással lesz az értékpapírpiacokra.A szakértő szerint nem biztos, hogy a nemzetközi trendek érvényesülnek pénteken a budapesti börzén. Szerinte a BÉT-en várhatóan vegyesen mozognak majd az árfolyamok. A Mol árfolyamát az INA-részvényekre tett ajánlati várakozás határozza meg. Ezért itt akár némi korrekció is lehet az előző naphoz képest.

Az OTP-vel kapcsolatban az elemző elmondta, hogy a bank első ránézésre a várakozásokat felülmúló gyorsjelentést tett közzé, ám szerinte a bankpapír nem tudja megismételni a csütörtöki árfolyamnövekedést. Az elemző e részvény esetében inkább stagnálást vár pénteken.

A Richter papírjainak árfolyama Dobár Péter szerint 1-2 százalékkal csökkenhet a csütörtöki emelkedést követően, mert az árfolyam növekedése mögött nem álltak valós piaci folyamatok, pozitív hírek. A Magyar Telekom pedig a piaccal együtt mozog majd pénteken a BÉT-en - vélte az elemző.A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 460,85 pontos, 2,27 százalékos emelkedéssel, 20 721,10 ponton zárt csütörtökön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!