Emelkedéssel kezdett a BÉT

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 204,35 pontos emelkedéssel, 20 464,60 ponton nyitott. A szerdai záró értékéhez képest 1,01 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Pozitív nyitás várható a Budapesti Értéktőzsdén. Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője szerint az OTP a kiváló gyorsjelentés, a Mol pedig az olajár emelkedésének és az amerikai energiaszektor felértékelődésének hatására emelkedhet. Várakozása szerint a nap nyertese a Mol lehet, míg az OTP árfolyamában a kezdeti drágulás után a nap végére esést is el tud képzelni. A szakértő az olajrészvény előző napi, 5 százalékot meghaladó esését azzal a kockázattal magyarázta, hogy a Mol esetleg túl magas árat ajánl az INA-részvényekért.

Továbbá ronthatja az olajrészvény megítélését a grúziai háború miatti kedvezőtlen orosz piaci megítélés is, hiszen a Mol a nyersanyag nagy részét Oroszországból szerzi be. Az OTP-vel kapcsolatban az elemző kifejtette: a bank első ránézésre a várakozásokat felülmúló gyorsjelentést tett közzé, ám ha a profitot megtisztítjuk a nem az alaptevékenységhez kötődő tételektől, akkor a kép már nem annyira kedvező. Kedvezőtlennek ítélte, hogy emelkedett a hitel/betét arány, ami azt jelzi, hogy nő a csoport finanszírozási igénye, ami a jövőre nézve nem túl kedvező tendencia.

A BUX szerdán 495,13 pontos, 2,39 százalékos csökkenéssel, 20 260,25 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 21,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!