Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kedden nem sok jó várható a tőzsdenyitáskor

Vágólapra másolva!
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok kedden lejtmenetben kezdhetnek azután, hogy az ázsiai és az amerikai tőzsdéken is nyugtalanságot keltett a hitelpiaci válság feléledése. Ez összefüggésben áll azzal, hogy az amerikai pénzügyminisztériumnak esetleg közbe kell lépnie a Fannie Mae és a Freddie Mac jelzáloghitelező csoportok megmentése érdekében.
Vágólapra másolva!

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100-as 38-40 pont körüli csökkenéssel kezdhet, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30-as 43-53 pont, a párizsi CAC-40-es 44-53 pont körüli eséssel indulhat.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé kedd reggelre 4 ponttal, a Nasdaq összetett mutatójáé 0,5 ponttal süllyedt.

Komoly veszteség a tőzsdén

Kedden komoly veszteséggel zártak az ázsiai tőzsdék. Elsősorban az amerikai pénzügyi és ingatlanpiaci hírek rántották a mélybe az indexeket - írja a marketwatch.com.

A japán részvények közül a Mizuho óriásbank és a fényképezőgépeiről ismert Canon könyvelhetett el komolyabb veszteségeket.

A Nikkei 225 2,7 százalékot veszített, míg a szélesebb merítésű Topix index 2,5 százalékot. Ezzel véget ért a kétnapos emelkedés a tokiói börzén.

A hongkongi Hang Seng index 0,7 százalékkal esett, a dél-koreai Kospi index 2 százalékot zsugorodott. Tajvanon 0,4 százalék, Szingapúrban 1,2 százalékos volt a mínusz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről