A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Mégsem fúrhatják tovább az M6-alagutakat

Vágólapra másolva!
Noha az alagútfúrást végző konzorcium szerdán bejelentette, hogy a független szakértői vélemény szerint folytathatja az M6-os autópálya nyáron beomlott alagútjának - és a nyomvonalon lévő három másiknak - az építését, egy napra rá kiderült, hogy ehhez nincs meg az engedélye.
Vágólapra másolva!

Az M6-alagutak folytatásához egyebek között a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a területen illetékes pécsi bányakapitányság engedélyére is szükség van. Előbbi még nem nyilatkozott róla, hogy megadja-e, utóbbi viszont igen: a Népszabadság Online tudósítása szerint Kerekes Ferenc bányakapitány úgy véli, a konzorcium szakértői egyelőre nem adtak megnyugtató választ arra, hogy az alagútépítés biztosításánál alkalmazott technológia megfelelő-e.

Az [origo] megkereste Kerekes Ferencet, aki azzal magyarázta álláspontját, hogy a bányakapitányság szeretné megtudni, pontosan milyen műszaki tartalomra alapozza a konzorcium azt, amit állít. Egyeztetni kell az információkat - fogalmazott. Példaként említette azt az állítást, hogy a négy alagút esetében azonosak a körülmények - a kapitányság szerint azonban tisztázni kell, mit értenek ezen a szakértők, hiszen a vizesedések már okozhattak jelentős eltérést.

A konzorcium által felkért független szakértők egyike dr. Mecsi József, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának dékánja. A professzor kérdésünkre leszögezte, egyelőre nem rendelkezik elég háttérnformációval ahhoz, hogy reagálni tudjon a bányakapitányság döntésére, de annyit elmondott, geológialiag rendkívüli heterogén területről van szó, ezért egyetért azzal, hogy szükség lehet további vizsgálatokra, talajszondázásokra. Ezek alapján valószínűleg készülni fog egy bővebb, részletesebb szakvélemény.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!