Magához tért a forint

Vágólapra másolva!
Az amerikai pénzügyi mentőcsomag kongresszusi elutasítása miatt reggel még gyengült a forint, később azonban javult a helyzet.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A bankközi devizapiacon reggel kockázatkerülő magatartást tanúsítottak a befektetők, miután az amerikai képviselőház elutasította a kormány 700 milliárd dollár értékű tervét, és a világ minden piacán meredek lejtőre kerültek az árfolyamok.

Az euró jegyzése 244 forint felett is járt délelőtt, később jött a korrekció, a világpiacokon is kezdtek megnyugodni a kedélyek, ennek köszönhetően a magyar deviza is erősödött. Délután 17 óra körül 242,40 forintot kellett adni a közös európai devizáért - számolt be a keddi kereskedés legfontosabb eseményeiről Gondi István, a Raiffeisen szakembere.

Minimális likviditás jellemezte a kereskedést, a piaci szereplők rendkívül óvatosan ténykedtek. Az invesztorok ugyanis az amerikai képviselőház csütörtöki döntésére várnak, amikor újra terítékre kerül a kérdéses csomag - folytatta a szakember, aki jelezte: a következő napokban várhatóan 240 és 245 forint között mozog majd az euró kurzusa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!