Külföldi hírekre várnak a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 44,51 pontos emelkedéssel, 20.309,93 ponton nyitott csütörtökön, ami a legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,22 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi hírekre várva alacsony forgalomra, kezdetben csökkenő árfolyamokra számítanak csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Kuti Ákos, a Cashline Értékpapír Zrt. elemzője szerint a kora délutáni órákig - a tengerentúli makroadatok közzétételéig - inkább az eladói nyomás uralhatja a piacot, ezért csökkenő árfolyamokat lehet várni, utána viszont akár az árfolyamok kisebb felpattanása is elképzelhető a budapesti parketten.

Az eurózóna és a brit központi bank kamatdöntése nem befolyásolja a kereskedést, de a döntést követő sajtótájékoztató tartogathat meglepetéseket - vélekedett az elemező. A budapesti kereskedésben alacsony forgalom mellett a szerdaihoz képest sok újdonságra nem lehet számítani, a kérdés csak az, hogy mikor térnek vissza a külföldi vevők a Mol piacára.

Benyes Attila, a QUAESTOR Értékpapír Nyrt. üzletkötője szintén alacsony forgalomra, csökkenő árfolyamra számít a kereskedés első felében, a már fent említett okok miatt. Kedvező nemzetközi hírek esetén kisebb vételi szándék is megjelenthet, ami az emelkedő árfolyamokban is megmutatkozhat, de a forgalom alacsony marad. Rossz hír esetén viszont az eladói nyomás emelkedésére nagyobb forgalom is elképzelhető.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 448,91 pontos, 2,17 százalékos csökkenéssel, 20 265,42 ponton zárt szerdán.

Öthavi mélyponton a Nikkei

A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön 1,04 százalékos eséssel zárt, követve a Wall Street szerdai csökkenését. A Nikkei index ezzel öthavi rekord alacsony záróárfolyamát érte el.

A Tokyo Electron és a többi technológiai cég is süllyedt, tartanak ugyanis a befektetők attól, hogy a cégek fejlesztési kiadásaikat visszafogják a gazdasági pangás idején.

A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 131,93 pontos, azaz 1,04 százalékos csökkenéssel 12 557,66 ponton végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!