Emelkedőben nyitott a BUX pénteken

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 191,88 pontos emelkedéssel, 19.708,08 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi záró értékéhez képest 0,98 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a várhatóan pozitív nyitás után emelkedik pénteken délelőtt - vélik a megkérdezett elemzők.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint az árfolyamok emelkedése a tengerentúli piacok erősödésének köszönhető. Az amerikai tőzsdék hangulata a Wall Street Journal értesülésének hatására javult, miszerint a Bank of America tárgyalásokat folytat a Lehman Brothers befektetési bank megvásárlásáról.

Az elemző szerint az erősödés leginkább az OTP papírokat érinti, így a pénteki kereskedést a bank részvényeinek kereskedése határozza meg leginkább. A Mol papíroknál technikai korrekció indulhat meg, a részvények árfolyama elérheti a 15.600 forintot is.

A délelőtti kereskedést meghatározhatja az eurozónából 11.00 órakor érkező júliusi ipari termelési adat, az elemzők 0,2 százalékos gyengülést várnak. Az amerikai, délutáni kiskereskedelmi forgalmi adatok a délutáni kereskedésnek adhatnak irányt - mondta Illés László.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. elemzője szintén pozitív nyitást vár a budapesti tőzsdén kedden, bár szerinte az emelkedés nem lesz tartós.

A BUX 524,56 pontos, 2,62 százalékos csökkenéssel, 19.516,20 ponton zárt csütörtökön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!