Egyes elemzők 255 forintos eurót várnak

Vágólapra másolva!
A többi térségi valutával együtt csütörtökön is bizonyára nehéz helyzetben lesz a forint, a terjedő nemzetközi kockázatkerülés miatt. Vannak elemzők, akik szerint a piaci folyamatok a magyar deviza gyengülését vetítik előre, szerintük belátható időn belül 255 forintra drágulhat az euró.
Vágólapra másolva!

A piaci szereplők felfigyeltek Simor András magyar jegybankelnök az infláció középtávú csökkenésével kapcsolatos szerdai megjegyzésére, ami a kamatcsökkentési várakozásokon keresztül negatívan hat a forint jegyzésére. Emellett az invesztorok kockázatvállalási hajlandóságának mérséklődése is a forintgyengülést erősítheti.

Vannak elemzők, akik szerint az említett folyamatok alapján a magyar deviza lejtőre kerülhet. A Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozó úgy vélik, belátható időn belül 255 forintra erősödhet az euró árfolyama.

Akadnak olyan vélemények is, amelyek nem prognosztizálnak komolyabb forintgyengülést. A magyar deviza értékvesztésével ugyanis egyre intenzívebb vételi érdeklődés alakulhat ki a forint piacán, és a jegybanknak sem érdeke a további árfolyamgyengülés - derül ki a Raiffeisen piaci kommentárjából, amely szerint az év végén 245 forint körül lesz az euró jegyzése.

Az euróért egyébként csütörtök reggel 243,70-244,20 forintot kellett adni a londoni devizapiacon, szemben a tegnap délutáni 243,20 forint körüli, illetve a szerdai esti 244 forint feletti jegyzéssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!