Követi a többi tőzsdét a BUX a lejtőn

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 234,57 pontos csökkenéssel, 20 098,26 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 1,15 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Negatív hangulat mellett mérsékelt, illetve nagymértékű esésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett elemzők. Tóth Gergely, a BUDA-CASH Brókerház Zrt. elemzője szerint pénteken a Budapesti Értéktőzsdén kis mértékben éreztetheti hatását a nyugat-európai és amerikai részvénypiacokon tegnap tapasztalt, néhol jelentős zuhanás. Tóth Gergely a negatív hangulat mellett mérsékelt esést és az átlagosnál gyengébb forgalmat vár. Az elemző ugyanakkor hozzátette: egy - a várakozások szerint alakuló - kedvező magyarországi gazdasági növekedési adat mérsékelheti az esést.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője ezzel szemben komoly forgalom melletti "mészárlásra" számít pénteken a Budapesti Értéktőzsdén. Az elemző szerint a nagymértékű zuhanásért leginkább a romló amerikai foglalkoztatási adatok okolhatók, így egy esetleges kedvező magyarországi növekedési adat sem tudja megállítani az esést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!