Lassabban, de erősödhet a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,71 pontos emelkedéssel, 19 075,05 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,07 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint, bár a múlt hét végi nagy emelkedés után indokolt lehetne egy kisebb visszarendeződés, ám a nemzetközi piacokon miden jel az emelkedés folytatódására utal. Ennek alapján a magyar piac is, kisebb lendülettel ugyan, de fölfelé indulhat.

Balásy Zsolt ugyanakkor úgy véli, hogy az OTP árfolyamában visszaesés következhet be, mivel a papír árfolyamát a pénteki kereskedés utolsó percében 400 forinttal "rántották fel". A bankpapír gyengülése pedig visszahúzhatja a BUX-ot is.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője az európai határidős indexek alapján szintén pluszos nyitást vár, de véleménye szerint a későbbiekben inkább a kivárás, és a nagy változékonyság jellemezheti a piacot. Kollégájához hasonlóan az OTP árfolyamában ő is negatív korrekciót valószínűsít.

A BUX 1598,32 pontos, 9,15 százalékos emelkedéssel, 19 062,34 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 46,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!