Döntésekre vár a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 58,55 pontos, azaz 0,31 százalékos emelkedéssel 19 233,06 ponton nyitott csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Bár a szenátus megszavazta Bush mentőcsomagját Amerikában, a neheze még hátravan, hiszen a hitelválság megoldásának kulcsát jelentő segélyprogram elfogadása a kongresszuson múlik. Márpedig az itteni honatyákat teljes egészében újra fogják választani, emiatt pedig nem valószínű, hogy népszerűtlen intézkedéseket vállalnának fel ebben az időpontban. Valószínűleg ez volt az oka annak, hogy az első szavazáson a demokrata képviselők 40 százaléka és a republikánusok kétharmada elvetette a csomagot.

Azért nem szabad elfelejteni, hogy a szenátus igenje csekély optimizmussal töltheti el a kereskedőket.

A kivárást erősítheti egész Európában a mai EKB kamatdöntés, ahol inkább Jean-Claude Trichet kommentárja az érdekes, mivel a döntéssel kapcsoltban elemzők véleménye találkozik: meglepő lenne, ha mozdulna 4,25 százalékról a kamatszint (emelés jelen körülmények között szóba sem jöhet, míg a csökkentés nem jól egyeztethető a központi bank inflációs céljával).

Aligha nyugtatja meg a piacokat, hogy Ázsiában a tőzsdék az autóipari cégek által vezetve soha nem látott mélypontra kerültek.

Az olaj árában változatlanul nincs jelentős mozgás, 9:10-kor a West Texassalt hordónként 98,32 dolláros áron kereskedtek.

A tőzsde szerdán 305,61 pontos, 1,62 százalékos emelkedéssel, 19174,51 ponton zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!