Ellátási nehézségek az aranypiacon

Vágólapra másolva!
Jelentősen nőtt az elmúlt napokban az aranyérmék és aranytömbök iránti kereslet a pénzügyi válság hatására, a BÁV már nem tudja kielégíteni az igényeket - mondta el az MTI-nek Kovácsné Racskó Szilvia, a BÁV Zrt. nemesfémmenedzsere.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Kifejtette: mivel a vállalat csak saját gyártású aranytömböket forgalmaz, a kínálatot a termelés aktuális mennyisége határozza meg. A szakember szerint a mostani keresletnövekedés nem kirívó eset: a befektetők előszeretettel fektetik pénzüket aranyba, negatív gazdasági hatású kül- és belpolitikai események idején.

Nincsenek könnyebb helyzetben a külföldi kereskedők sem: az Osztrák Pénzverde magyar képviseletének, a Dr. Schmidt and Dr. Körösztös Kft.-nek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hatalmas befektetői igény miatt az Osztrák Pénzverde sem tudja azonnal kielégíteni a partnereihez befutó szállítási igényeket.

A kft. információi szerint a magyar kisbefektetők kereslete három-négy hetes határidővel kielégíthető lehet, azonban ha a pénzügyi válság nyomán kialakuló bizalomvesztés fokozódik, akkor tovább nőhet a fizikailag birtokolható, biztos arany iránti kereslet, ami tovább nehezítheti a helyzetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről