Éves mélyponton járt az euró

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kora este az eurót 1,3848 dolláron jegyezték Londonban, a nap során állt 1,3748 dolláron is, ilyen alacsonyan 2007. szeptember eleje óta nem. Július közepén történelmi magassági rekordot ért el 1,6038 dolláron, azóta több mint 14 százalékkal esett a dollárhoz mért árfolyama. Az euró már megszakítás nélkül a hetedik kereskedési napot tudta le árfolyamcsökkenéssel.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Csütörtökön több más devizához képest is süllyedt az euró, az elemzők szerint elsősorban azért, mert a devizapiacokon már az euróövezeti alapkamat csökkentésére spekulálnak a kereskedők. Ennek lehetősége felöl csütörtökön az EKB elnöke nem hagyott sok kétséget. Ugyanakkor a jelek szerint egyelőre hidegen hagyják őket a Fed esetleges kamatcsökkentéséről keringő pletykák.

S noha más hírek is a dollár gyengülésének lehetőségeit vetítik előre, egyes elemzők szerint sokan megint egyfajta menekülési lehetőséget látnak benne a számos kockázatos területtől elpártoló a befektetők, így még közép távon is viszonylagos népszerűségére, árfolyamának kisebb emelkedésére számítanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!